Første lørdag i august vil Ryparken atter danne ramme om Hajduk Asyl Cup med deltagelse af mere end 100 asylansøgere. DFUNK, Venligboerne, Cafe Grace og flere asylcentre har været værdifulde partnere i arbejdet med at samle Asyl-mandskaberne.

Jeg tror ikke, man kan sætte sig ind i, hvor hårdt det er at være asylansøger med en usikker fremtid i et fremmed land. Så det vigtigste for os er, at de får en dejlig dag. At de kommer ud fra centrene og ikke skal tænke på andet end legen med bolden,” siger hovedarrangør Henrik Stærke Voigt, der sidder i bestyrelsen i fodboldklubben Hajduk SPuL.

Arrangørerne fastholder konceptet med, at asylansøgerne ikke kun spiller mod hinanden.

Vi ser også turneringen som et kulturelt møde, og den effekt bliver endnu stærkere, hvis også der er hold fra den etablerede turneringsrække,” siger Henrik Stærke Voigt og fortsætter.

Og så var feed backen efter sidste år også, at asylansøgerne syntes, det var helt vildt sjovt at måle sig mod de danske hold.

Og i år får kvindelige asylansøgere også mulighed for at udfordre danske boldkunstnere. Som noget nyt lancerer arrangørerne nemlig en separat kvindeturnering, som ser ud til at få deltagelse af tre asylhold.

Det er så fedt, at kvinderne er med i år. Sidste år var meldingen fra asylcentrene, at der ikke var nok til, at det gav mening med en turnering. Men i år er det lykkedes, og det er vi virkelig glade for,” siger Henrik Stærke Voigt.

Arrangørerne fik en overvældende positiv feedback fra deltagerne efter sidste års turnering - og med adskillige hundrede tilskuere var det også en publikumsucces.

Alligevel vil man gerne gøre endnu mere for at involvere kvarteret omkring Ryparken i turneringen. Arrangørerne har oplevelsen af, at der et uforløst potentiale for at udnytte idrætsanlægget til kulturelle events. Derfor håber man, at endnu flere lokale beboere vil stå på sidelinjen som tilskuere i år.

Vi ved, at beboerforeningen lige ved Ryparken er fyldt med ildsjæle, og vi er nu gået i dialog med dem om at samle et lokalt Ryparken-hold, der kan deltage i turneringen. Vi håber på, at det vil tiltrække endnu flere tilskuere fra området,” siger Henrik Stærke Voigt.

Det har hele tiden været arrangørerne ambition at involvere lokalområdet i turneringen. Men et borgermøde i maj måned gjorde det klart, at behovet er endnu mere akut, end man var opmærksom på. Her præsenterede Bispebjerg Lokaludvalg planerne for en modernisering af Ryparken. Flere lokale beboere deltog i mødet, og de gav udtryk for, at de aldrig benyttede sig af Ryparkens Idrætsanlæg. Flere havde boet i området i en menneskealder og vidste end ikke, hvordan man booker en bane.

Det var lidt af en øjenåbner for os, at der kan være så stor afstand mellem mennesker, når den fysiske distance er på ganske få meter. Derfor håber vi virkelig, at beboerne vil strømme til Hajduk Asyl Cup, så fodbolden også den vej igennem kan være med til at nedbryde barrierer,” siger Henrik Stærke Voigt.

Hajduk Asyl Cup er finansieret af sponsorer og private midler. Men den primære finansieringskilde er er en donation på 38.000 fra Østerbro Lokaludvalg.

Vi er så taknemmelige for opbakningen, og vi vil gøre alt for at gøre os fortjent til at leve op til deres tillid,” siger Henrik Stærke Voigt.

Fakta

Hajduk Asyl Cup er en fodboldturnering med deltagelse af fodboldhold bestående af asylansøgere og danske hold primært fra den etablerede turneringsrække under DBU.

Turneringen afvikles første lørdag i august i Ryparkens idrætsanlæg.

Det er anden gang, man arrangerer Hajduk Asyl Cup. Første udgave blev afholdt i 2016, hvor mere end 100 asylansøgere blev kørt ind i busser for at deltage.

Turneringen har modtaget to priser. Hovedarrangør Henrik Stærke Voigt modtog i januar Gør En Forskel Prisen af DBU København. Og i marts blev Hajduk Asyl Cup kåret til årets fodboldaktivitet ved DBU’s repræsentantskabsmøde.

Samtidig var turneringen nomineret til En Del Af Noget Større Prisen ved Dansk Fodbold Award 2017.Vores nuværende samarbejdspartnere

Event Location

Ryparkens Idrætsanlæg

Lyngbyvej 110
2100 København Ø, Danmark
Find vej